Inrichting appartement

Indien u uw woning gemeubileerd wilt verhuren, houdt dan rekening met het volgende:

1. Neutraliteit.

De sfeer gecreëerd door de inrichting bepaalt in grote mate de verhuurbaarheid van de woning. Dit is vaak meer bepalend dan de ligging of grootte van de woning. Vergeet hierbij niet dat de kwaliteit en de conditie van uw inrichting absoluut van invloed zijn op de wijze waarop mensen met uw spullen omgaan: goed verzorgd en net meubilair wordt ook goed behandeld door de huurders. Probeer de inrichting van uw woning simpel te houden en streef naar neutraliteit. Iedereen heeft zijn eigen smaak, daarom zal een neutrale stijl een breder publiek aanspreken. Bovendien kan men een dergelijke woning eenvoudig zelf persoonlijker maken met accessoires en persoonlijke eigendommen.

2. Opgeruimd en schoon.

Huurders geven meestal de voorkeur aan woningen zonder tapijt. Ze willen schone huizen en de aanwezigheid van een tapijt of huisdieren wordt vaak als niet hygiënisch ervaren. Het niet schoon of opgeruimd zijn van een woning tijdens een bezichtiging, is een van de belangrijkste redenen waarom huurders niet voor een woning kiezen.

3. Ga voor modern en vervangbaar.

Huurders verwachten moderne apparatuur en voorzieningen. Flatscreens, magnetrons en koffiezetapparaten zijn standaard. Maak gebruik van bestek en servies dat makkelijk is te vervangen. Deze zaken gaan vaak kapot.

4. Bonnen.

De Nederlandse woningmarkt is sterk gereguleerd en de huurwetgeving stelt dat de inrichtingskosten van een woning worden afgeschreven in 60 maanden. Het is derhalve verstandig de uitgaven aan het meubilair goed bij te houden. Dit is handig als u ooit gevraagd zou worden om de contractueel vermelde kosten voor het meubilair te rechtvaardigen.

5. Inclusief of exclusief.

De meeste huurders willen een woning huren inclusief gas, water en elektra, internet en een tv-abonnement. Men weet dat het vaak vervelend en tijdrovend werk is om dit zelf af te sluiten. Bovendien is de huurder vaak niet op de hoogte hoe deze zaken in Nederland geregeld moeten worden.

6. Huurders willen zien wat ze krijgen.

Sommige eigenaars bieden hun woning ongemeubileerd aan met de opmerking dat de woning tevens gemeubileerd gehuurd kan worden. Deze aanpak zorgt er echter niet altijd voor dat u het aantal potentiële huurders maximaliseert. Gestoffeerde en gemeubileerde zoekers zijn weliswaar bereikt maar de huurders die binnen een dag of een week al hun intrek willen nemen in een woning, zullen afvallen. Het is van groot belang expliciet te vermelden wat een huurder aan meubels mag verwachten en hoeveel tijd het meubileren in beslag zal nemen.
Eigenaren die een gemeubileerde woning aanbieden met de mogelijkheid het meubilair te verwijderen, kunnen wel uitgaan van meer potentiële huurders. Echter, alvorens deze mogelijkheid te bieden, is het wel belangrijk om rekening te houden met de inspanning van het leeghalen van de woning en het opslaan van de inhoud.

7. Presentatie

Indien u heeft besloten om uw appartement daadwerkelijk te verhuren, komt u bij het punt aan om het appartement te adverteren. Uw appartement zal (online) moeten concurreren. Om uw appartement zo snel mogelijk te verhuren is de presentatie en de foto’s die hiervan worden gemaakt zeer belangrijk. Schakel een professionele interieur fotograaf in. Mooie foto’s zorgen voor een snellere verhuur. Appartementen die neutraal, licht en overzichtelijk worden gepresenteerd zijn het meest in trek. Toon op de foto’s in ieder geval unieke elementen van de woning en laat alles licht en ruim overkomen.

Wij kunnen u goed adviseren over wat de huurdersmarkt verlangt van een woning.

Neem contact met ons op via 030 - 26 26 505 of e-mail
Realisatie: OSW