Doelgroep

Voordat u aan de screening begint is het verstandig om te bepalen voor welke doelgroep het appartement het meest geschikt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gewenste huurperiode: tijdelijk of onbepaalde tijd.

Indien u een woonruimte voor een bepaalde tijd wilt verhuren is het verstandig om naar huurders te zoeken die zelf aangeven dat ze voor een tijdelijke of korte periode willen huren. Deze doelgroep bestaat bijvoorbeeld uit: • particulieren die specifiek op zoek zijn naar een gemeubileerde en/of een gestoffeerde woonruimte om diverse redenen (verkoop huidige woning en latere oplevering nieuwe woning, echtscheiding, e.d.).
• bedrijven die woonruimte zoeken voor werknemers die voor een tijdelijke periode in dienst zijn of voor een tijdelijke periode naar Nederland worden uitgezonden, oftewel expats.

Een huurder zal de woonruimte in de regel verlaten op het afgesproken tijdstip. Er bestaat echter geen garantie voor daadwerkelijk vertrek van de huurder. Een huurder kan besluiten om (toch) niet te vertrekken en kan zelfs mogelijk een beroep doen op de huurbescherming. Mede hierdoor zijn verhuurders eerder geneigd zich te richten op expats.

Dit brengt ons op de belangrijke tip om te allen tijde schriftelijk op te zeggen bij uw huurder.

Neem contact met ons op via 030 - 26 26 505 of e-mail
Realisatie: OSW