Belangrijke tips

Een onverkochte woning is vervelend. Indien uw woning lang leeg staat, kunt u ervoor kiezen om het tijdelijk te verhuren. Op deze manier staat uw woning niet meer leeg en ontvangt u ook inkomsten, die bijvoorbeeld de lasten van een dubbele hypotheek kunnen verlagen. Voordat u echter gaat verhuren is het belangrijk om met de volgende factoren rekening te houden:

  • U heeft toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Op de voorwaarden van uw hypotheekakte kunt u dit nalezen. Daarbij kunt u meestal op de website van uw bank meer informatie vinden en nagaan of zij hier welwillend tegenover staan.
  • Informeer tijdig uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringmaatschappij dient namelijk op de hoogte te worden gehouden van wijzigingen aan het verzekerde object. In dit geval kan een nieuwe huurder een ander risicoprofiel opleveren. Als u dit vergeet door te geven, loopt u het risico dat u niets uitgekeerd krijgt bij eventuele schade tijdens de verhuurperiode.
  • Houd tevens rekening met de huurdersbescherming. Huurders zijn namelijk in Nederland goed beschermd. De wet laat slechts een beperkt aantal vormen van huurovereenkomsten toe.
Neem contact met ons op via 030 - 26 26 505 of e-mail
Realisatie: OSW